CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, November 3, 2010

::D.I.Y Watermark::

Apa maksud DIY...cehhh..macam la org tak tau apa maknanyer..tapi mungkin juga ada yang tak tau..DIY bermaksud Do It Yourseft..dengan kata senangnyer, ko buat sendiri la...kihkihkih

Yeayyyy....aku suka sebab ari ni satu hari aku dtg keje, makan gaji buta..sebabnyer aku sibuk cari cara-cara buat watermark sendiri..ada juga yang bole beli contohnyer kat sini EYA, cantik2 okey..aku teruja jap..tapi, aku cari jalan macamana nak buat sendiri benda alah ni..

Apa guna aku belajar IT kalo buat benda ni pun aku tak bole...ngeh..ngeh..apahal plak aku ni..hahahaha....dah tak payah cerita panjang2..korang tgk watermark yg aku buat ni..



Yang gambo kat atas ini sebelum diletakkan kat atas gambo..perkataan tu,korang nak buat dulu pun xper atau nak biarkan kosong dulu pun xper..watermark kosong macam kat bawah nih...



Semuanyer aku buat menggunakan PAINT.NET..download free ajer..mula2 susah gak..tapi aku tanya kat pakcik google cara-cara nak guna,so bole la jadi pandai skit2..



Yeayyy..jadilah macam ni setelah diletakkan kat atas gambo..dah tak nampak background kaler putih tu, sebab aku padam menggunakan magic hand..

So korang, apa lagi..jom2 buat watermark kalo taknak gambo kena curi..mana la tahu kan kalo ada orang yang berminat nak jadikan gambo korang sebagai gambo sendiri..:)

Notatanganku : Gambo asal watermark tu aku cilok jer..actually benda tu divider utk blog tapi aku jadikan sebagai watermark aku..haram ke tak eh??? tapi tuan punya blog tu yang suruh download..tak haram la kot...*wink *wink

1 comment:

aida farha said...

thanks hana for the tutorial...
org tu da izin xharam la kot yekk hana..hehe